Ahad, 7 Ogos 2022

Wanita mahu balas dendam kepada bekas kekasih, tersalah bakar rumah orang lain


Seorang wanita ingin membalas dendam terhadap bekas kekasihnya dengan membakar rumah lelaki itu. Namun, tindakan itu bertukar tragedi apabila wanita tersebut tersalah membakar rumah orang lain.


Menurut laporan WBTV, wanita itu dikenali sebagai Christie Louise Jones, ingin membalas dendam terhadap bekas teman lelakinya. Kejadian itu berlaku di North Carolina pada awal pagi Jumaat, 22 Julai 2022 lalu.


Menurut Pejabat Syerif Daerah Rowan memaklumkan, pemilik rumah berkenaan dikejutkan oleh jirannya selepas mereka ternampak wanita tersebut cuba membakar rumahnya di Gold Hill.


Sehubungan itu, pemilik rumah tersebut segera menghubungi pihak berkuasa dan polis dikerahkan ke lokasi kejadian. Ketika tiba, polis mendapati bahagian depan rumah berkenaan sudah terbakar dan menemui minyak tanah yang digunakan untuk membakar.


"Pemilik itu menceritakan dia cuba memadamkan kebakaran yang tercetus namun tidak berjaya kerana suspek sudah menyekat aliran air.


"Selepas itu, pemilik rumah tersebut mengambil senapang dan berdepan dengan suspek. Namun, suspek melarikan diri selepas polis tiba di rumah tersebut," kata Rowan.


"Kesilapan itu mungkin dilakukan kerana bekas teman lelaki Jones memiliki harta di kawasan kejiranan itu. Akibatnya, terdapat syak wasangka yang dia benar-benar melihat rumah yang salah," kata seorang saksi. - Sumber UNILAD.


Christie Louise Jones memulakan rancangannya pada awal pagi pada hari Jumaat, 22 Julai 2022 lalu. - Foto Rowan Sheriff's Office.


EmoticonEmoticon