Berjaya menurunkan berat badan dari 170kg kepada 55kg, suami hadiahkan cincin berlian
Seorang wanita dari Taiwan menerima hadiah berupa sebentuk cincin berlian daripada suaminya sebagai 'ganjaran' kerana berjaya menurunkan berat badan sebanyak 75 kilogram (kg), lapor berita Liputan6 pada 10 Januari 2022.


Berdasarkan hantaran yang dimuat naik di laman Facebook pada 3 Januari 2022, suami wanita itu berkongsikan mengenai bagaimana isterinya berjaya menurunkan berat badan kepada 55 kg dalam masa dua tahun.


"Dua tahun lalu, isteri bertanya kepada saya, hadiah apa yang saya mahu pada hari ulang tahun kelahiran saya.


"Saya menjawab 'tiada apa', namun secara spontan saya bertanyakan kepadanya, sama ada dia boleh cuba menurunkan berat badan demi saya, sekali dalam seumur hidupnya," tulis lelaki tersebut.


Cabaran ini merupakan motivasi terbesar buat isterinya untuk menurunkan berat badan. Pelbagai cara diambil untuk mendapatkan bentuk dan berat badan yang ideal.


Kerja kerasnya membuahkan hasil apabila semua cabarannya ditempuhi. Wanita itu berjaya menurunkan berat badan dan memuat naik gambar sebelum dan selepas dia berdiet. kisah tersebut menjadi tumpuan netizen.


"Selepas dicabar, dia berusaha untuk menurunkan berat badan dengan cara mengamalkan pemakanan yang seimbang. Selepas dua tahun, dia akhirnya berjaya menurunkan sebanyak 75 kg daripada 130 kg sebelum ini," kata lelaki itu.


Isterinya kemudiannya dihadiahkan dengan sebentuk cincin berlian satu karat seperti yang dia janjikan. - Sumber Liputan6.


Wanita ini berjaya menurunkan berat badannya sebanyak 75 kg dalam masa dua tahun. - Foto China Press.


EmoticonEmoticon