Khamis, 10 Februari 2022

Polis failkan pertuduhan jenayah terhadap seekor ikan kerana bvnuh nelayan


Satu kes dilaporkan telah difailkan ke atas seekor ikan di balai polis Parawada di bandar Visakhapatnam, India kerana menyerang seorang nelayan sehingga menyebabkan kematian, lapor laman berita Wion News pada 8 Februari 2022.


Kejadian tersebut berlaku ketika enam nelayan dari pantai Muthyalamma Palem termasuk mangsa, N. Joganna, 40, sedang memancing di kawasan Parawada, pada Rabu, minggu lalu.


Polis dimaklumkan mengenai insiden tersebut oleh lima nelayan lain yang menemani Joganna ketika memancing.


Ketika Joganna turun ke dalam air, dia telah diserang oleh seekor ikan spesies Marlin Hitam. Muncung berduri seperti pedang daripada ikan tersebut telah tertusuk pada tulang rusuknya.


Joganna mula berdarah dengan banyak sebelum meninggal dunia ketika dikejarkan ke hospital berdekatan.


Polis telah memfailkan kes terhadap ikan tersebut di bawah seksyen 174 dan menjalankan siasatan mengikut prosedur dan bahagian kanun keseksaan India.


Seorang peguam, Abdus Saleem berkata bahawa kes boleh difailkan terhadap ikan untuk kejadian itu mengikut prosedur dan seksyen undang-undang tetapi tidak mungkin untuk mengambil tindakan terhadapnya. - Sumber WioNews.


Seekor ikan spesies Marlin Hitam dilaporkan membunuh seorang nelayan dengan menusuk muncung berduri pada rusuk mangsa. - Foto News Meter.


EmoticonEmoticon