Pelancong Terkejut Menyaksikan Kejadian 'Rare' Jerung Gigit Kaki Aligator
Sekumpulan pelancong di Carolina Selatan, Amerika Syarikat terkejut apabila menyaksikan seekor jerung menggigit seekor aligator di kawasan perairan berhampiran sebuah dermaga di Pulau Hilton Head.


Menurut laporan akhbar The Sun pada 8 Oktober 2021 , detik-detik mencemaskan antara dua haiwan berbahaya itu berjaya dirakam oleh salah seorang daripada kumpulan pelancong tersebut yang sedang memberi makan kepada aligator itu.


Dalam sekelip mata, seekor jerung secara tiba-tiba muncul dari bawah air dan mengelilingi aligator tersebut sebelum menggigit kaki kiri haiwan itu dan menyebabkannya melompat.


Aligator yang mungkin berada dalam 'mood' baik itu tidak melawan dan kelihatan tidak cedera, sebaliknya terus terapung di permukaan air, sementara jerung tersebut mendekati aligator itu beberapa kali sebelum berlalu dari situ.


"Saya terkejut melihat kejadian itu, jadi saya merakamnya dengan telefon untuk ditunjukkan kepada keluarga dan rakan-rakan," kata perakam video tersebut, Cory Conlon.


Video yang dirakam Cory Conlon. Seekor jerung secara tiba-tiba muncul dari bawah air dan mengelilingi aligator tersebut sebelum menggigit kaki kiri haiwan itu.


EmoticonEmoticon