Isnin, 12 Februari 2024

Lelaki mati disambar petir ketika bermain bola di Stadium


Seorang lelaki meninggal dunia akibat disambar kilat ketika bermain bola sepak di sebuah stadium di wilayah Jawa Barat, lapor laman berita yoursay.id, semalam.


Sebuah klip video yang memaparkan kejadian tersebut menjadi tular di media sosial. Kemalangan itu berlaku ketika sebilangan lelaki bermain bola di Stadium Siliwangi pada Sabtu, 10 Februari.


"Tidak hujan, tiada hujan panas. Kita berhenti bermain ketika hujan lebat dan selepas hujan walaupun tiada kilat. Sedangkan ini tidak hujan," kata lelaki yang merakam video tersebut.


Video berkenaan memaparkan seorang pemain yang berasal dari bandar Subang di Jawa Tengah, tiba-tiba disambar petir dari arah belakang. Mangsa terus tersungkur di atas padang ketika kejadian.


Beberapa rakan sepasukan berlari ke arah mangsa untuk menyelamatkannya. Dia sempat dibawa ke Hospital Sariningsih sebelum disahkan meninggal dunia.


Video detik-detik mangsa disambar petir itu mencuri perhatian orang ramai di media sosial. Netizen turut mengucapkan takziah atas kematian mangsa. - Sumber Yoursay.id.


Mangsa disambar kilat ketika bermain di padang. - Foto Twitter/ @ScariestProject.


EmoticonEmoticon