Sabtu, 18 November 2023

Wanita terjun dari tingkat satu bangunan selepas polis menyerbu rumah urut


Tiga wanita memanjat keluar tingkap dari tingkat satu sebuah rumah urut di Hong Kong untuk melarikan diri ketika premis itu diserbu polis, lapor portal berita South China Morning Post pada 14 November.


Seorang daripada mereka melompat ke kaki lima dalam percubaan yang gagal untuk melarikan diri daripada ditahan polis ketika operasi anti-maksiat menyasarkan premis itu.


Ketiga-tiga pekerja seks itu memanjat kanopi sebuah restoran di tingkat bawah ketika pegawai dari skuad tugas khas menyerbu bangunan di North Point Mansion pukul 2 petang (waktu tempatan).


Sebuah klip video tular di media sosial memaparkan seorang daripada mereka terjun ke kaki lima selepas memanjat sebuah pendingin hawa di luar blok rumah pangsa itu.


Bagaimanapun, dua lagi rakannya dilihat memanjat masuk semula melalui tingkap selepas melihat wanita itu jatuh.


Sumber berkata, ketiga-tiga mereka adalah antara tujuh wanita yang ditahan polis semasa serbuan itu.Enam daripada yang ditahan, berumur dari 20 hingga 39 tahun, adalah pelawat dari tanah besar China dan ditahan kerana disyaki melanggar syarat penginapan mereka.


Wanita ketujuh iaitu seorang penduduk Hong Kong berusia 31 tahun ditahan kerana disyaki menguruskan organisasi maksiat.


Sumber itu berkata, wanita berusia 36 tahun yang terjun itu tidak mengalami kecederaan luaran dan tidak meminta rawatan di hospital.


Kesemua mereka yang ditahan masih ditahan untuk disoal siasat pada malam Selasa lalu. - Sumber South China Morning Post.


Seorang wanita yang terjun dari penghawa dingin cuba bangkit semula selepas mendarat dengan teruk. - Foto Facebook.


EmoticonEmoticon